Proč je důležité mít v sobě vyrovnanou ženskou i mužskou energii? Jak poznám, že jsem energeticky více Jin nebo Jang?

Iveta Hájková
intimní LAMPIČKY
                  Iveta Hájková
Přejít na obsah

Proč je důležité mít v sobě vyrovnanou ženskou i mužskou energii? Jak poznám, že jsem energeticky více Jin nebo Jang?


Pro spokojený vztah a vzájemnou přitažlivost mezi ženou a mužem,  je důležité umět vyrovnat polaritu ženské a mužské energie, kterou máme všichni v sobě. Sladěné energie jsou známkou dokonalosti = muž je správným mužem a žena správnou ženou.

Každý máme v sobě mužskou a ženskou energii - Jin a Jang. U duchovních partnerů tzv. dvojplamenů, je pravidlem, že energii nemají vyrovnanou. Muž je více v ženské a žena více v mužské energii. V běžné populaci začíná být nerovnováha energií rovněž velkým problémem. Muži jsou zženštilí (kam zmizeli chlapi?) a ženy jsou nuceny jít do mužských rolí.

Tato energetická nerovnováha způsobuje mezi partnery řadu problémů a nepříjemných pocitů. Zejména pro ženu v mužské energii, je spojení s mužem v ženské energii, vyčerpávající a tíživé. V dvojplameném vztahu je navíc vše intenzivnější a oba vnímají nepohodu, i když nejsou spolu, neboť jsou propojeni energeticky i duševně.

V momentě, kdy se muž začne mít rád, najde svou mužskou sílu a stane se MUŽEM, změní se i všechno ostatní. Poté má i žena po jeho boku, šanci jít do skutečné ženské energie. V okamžiku vyrovnání energií, pocítí oba úlevu a nepopsatelnou lehkost bytí.

Pokud je muž / žena singl, pak je právě nyní ideální čas na harmonizaci energií a navýšení vibrací do sebelásky, protože jen člověk ve své síle, tedy v harmonickém souladu, vyzrálosti a vyváženosti, dokáže rozeznat ideálního partnera/ku. Dokonce téměř okamžitě rozpozná i svou spřízněnou duši nebo osudového partnera, neboť bude již na toto nádherné duchovní partnerství s obrovským potenciálem, 100% připraven. Díky tomu předejde bolestivým rozchodům a lekcím, ke kterým dochází, pokud je jeden nebo oba v nevyzrálých energiích a nízkých vibracích. Takže, hurá do toho, neboť kdo je připraven, není překvapen.

"Základem je umět se milovat. Poté jde vše samo, včetně vyrovnání energií"


PŘÍKLAD ŽENY S MUŽSKOU ENERGIÍ:
Většinou za to mohou naučené vzorce v rodině - zejména chyběl otec (nebyl vůbec nebo od rodiny odešel když byla v předškolním věku). Vyrůstala jen s matkou a přebírala mužskou roli za chybějícího otce. Od matky necítila lásku a navíc si na ní matka mohla vylévat zlost za zpackaný život (bití, ponižování, vydírání, odstrkávání, nadávání, křik...). Mohlo docházet i k sexuálnímu zneužívání (dotykové / bezdotykové), ze strany nového partnera/ů či milence/ů její matky.



Peněz nebylo nazbyt, tudíž neměla to, co její kamarádky. Vzhledem k tomu všemu se už v dětství naučila spokojit s málem, být soběstačná a postavit se za sebe bez pomoci druhých. Naučila se šetřit, být finančně gramotná a udělat z ničeho obrovsky cennou věc.

Cca v 16 letech udělala tlustou čáru za škaredými zážitky z minulosti, citově se odpoutala od matky, na které i přes veškerá příkoří doslova visela, a s energií rebelky a ohnivé divošky, se vrhla objevovat krásy života. Na této dobrodružné a poznávací cestě zažila spoustu úžasných a nezapomenutelných okamžiků v rámci společenských událostí, nespoutané zábavy, šílených úletů i zamilovaných románků s obyčejnými kluky i zajímavými muži (veřejně známé osobnosti, umělci...). V tomto šťastném studentském období získala sebevědomí, naučila se sdílet emoční intimitu, rozvinout svou sexualitu a tzv. se po všech stránkách vybouřila.



Příjemně se tak připravila na vážný vztah či manželství, v kterém nebude mít potřebu vyhledávat pochybnou zábavu a být nevěrná, jako tomu je u muže v ženské energii, který to má naopak, a chytá tzv. druhou mízu v pozdějším věku (cca 40+), protože si v mládí neužil (stává se snadnou kořistí pro vychytralé holky, kterým nejde o lásku, ale o prachy).

Posílená a poučená mnoha životními lekcemi a zkušenostmi (avšak stále v mužské energii), vstoupila do manželství/partnerství s mužem, kterému se plně oddala, a to samé očekávala od něj. Bohužel, tento muž jí nebyl ani oporou. Stala se tahounem vztahu a byla nucená se ujmout role muže i ženy a časem matky i otce. Dokonce jí bil a psychicky týral, stejně jako její matka, a ještě k tomu byl i záletný. Téměř na vše byla sama, včetně výchovy a péče o děti. Vzhledem k disharmonii v rodině a násilí, kterému děti byly svědky, mohly trpět na různé nemoci a tělesné postižení (zejména astma, časté záněty průdušek, zápal plic, skolióza páteře, celkově snížená imunita...). Do toho jí nadále znepříjemňovala život její matka (nářky, citové vydírání, sebedestruktivní chování a jiné katastrofy). Její život byl psychicky i fyzicky náročný, což se časem odrazilo na jejím zdraví. A aby toho nebylo málo, tak v době nemoci, kdy neměla možnost si vydělávat, jí přestal její sebestředný a tyranský manžel přispívat na domácnost, a vůbec ho nezajímalo, zda mají jeho děti, potažmo i ona, co jíst.

Jiná žena by se z toho všeho možná zhroutila, ona však se silou lvice šla dál... Je přeci už od dětství naučená být a žít v módu přežití bez pomoci druhých. Až jednoho dne, kdy pohár trpělivosti přetekl, se rozhodla ze vztahu odejít. Pochopila, že když zůstane opuštěná/rozvedená, tak bude jí i dětem lépe. Dokonce umí doma kde co opravit i vymalovat. Rovněž si dokáže vše zařídit, protože ví, že to za ní nikdo neudělá = řešit, plánovat, vyřizovat, platit za bydlení, provoz auta, školu, jídlo pro sebe + děti + psa, oblečení, pojištění a jiné nutné výdaje.

Počítala s tím, že když jí manžel nedával peníze před rozvodem, tak po rozvodu její děti dostanou, co jim náleží, tedy alimenty. Ovšem skutek utek.



Nezodpovědný otec dětí, se vůbec nenamáhal platit alimenty, a o své děti se nezajímal. Peníze v rozpočtu stále chyběly. Ovšem to by nebyla ona, aby si nějak neporadila, je silná bojovnice zvyklá na ledacos...

Kromě pár hezkých okamžiků a radostí s potomky a jejími kamarádkami, zažívala jen životní tíhu, utrpení, starosti a zodpovědnost. A i přesto všechno není zapšklá, ale naopak dokáže být úspěšná, usměvavá, rodinná, zdravě sebevědomá, smyslná, vášnivá, hravá, nezávislá, optimistická, romantická, empatická, láskyplná (lásku dává, ale nazpět ji bohužel nedostává nebo jen drobečky), dobrosrdečná, cílevědomá, kreativní, citlivá (i přes velkou citlivost, může na první dojem působit nedostupně, vlivem ochranné skořápky vytvořené proti ublížení). Umí vše s lehkostí překonat a žít v radosti. Nezhroutí se. Má vlastní byt, auto, firmu... Je Alfa ŽENA.

A přesto, že ví co chce a koho chce, tak jí chodí do života muži s citovou bariérou a velkým egem, kteří sice hoří vášní a mají podobné zájmy (umění, cestování, kultura, příroda, zvířata...), ale potlačují své emoce a nežijí stejnými hodnotami jako ona. Vzhledem k tomu, s nimi není možné vytvořit plnohodnotný a láskyplný vztah, v kterém by byla šťastná. Po zprvu krásném a romantickém čase, vždy přichází období, kdy se s nimi cítí osaměle, nemilovaně, a jako holka pro všechno, která je stále na vše sama. Z tohoto patologického vztahu-nevztahu, odchází emočně vyprahlá, nenaplněná a totálně vysátá.

Kde jsou ti správní muži, kteří od srdce říkají své partnerce miluji Tě, vážím si Tě, prosím odpusť, omlouvám se a děkuji Ti? Kam se poděli opravdoví chlapi, kteří ocení kvality ženy, která má vyřešenou minulost, je věrná, loajální, všestranná, spontánní, obětavá, milující a rodinná?

Tak ráda by konečně měla po svém boku toho pravého a sobě rovného Alfa MUŽE, který by jí ochraňoval, hýčkal, miloval a pomohl vyměnit nuceně oblečené kalhoty za sukni, aby mohla být konečně uvolněnou, křehkou, zranitelnou a éterickou ženou, která už nemusí být vůdce života.



Ona nepotřebuje milionáře se zkamenělým srdcem, stejně jako nemá zapotřebí dělat sexuálním šohajům a ženatým mužům milenku nebo kamarádku s výhodami, kde je ve hře přetvářka, sex bez lásky, úcty i citů, a velká pravděpodobnost, že je jen jedna z více možností. Rovněž nechce / nepotřebuje / nemůže mít vedle sebe dospělého chlapečka s ženskou energií, za kterého musí vše řešit, vést ho za ručičku, nahánět, dobývat... I když je takový muž hodný, tak i přesto bude raději sama, neboť toto spojení nedělá dobrotu, a ženu v mužské energii to vyčerpává. Ona chce opravdového CHLAPA do pevného svazku, s kterým se bude cítit v bezpečí, kterému může důvěřovat, kterého si bude vážit a s úctou obdivovat, respektovat, milovat...

Výzvou pro tuto ženu je nutnost začít milovat sama sebe a dát se na 1. místo. Jen tak se jí dostane lásky i ocenění od druhých!!!

Až ve vysokovibračních energiích sebelásky, se jí krásně vyrovná Jin & Jang a rozpustí nezdravý vzorec z dětství, který jí dělal blok na srdeční čakře. Nyní lásku, kterou doteď dávala jen druhým, dá sama sobě plnými doušky. V tomto láskyplném nastavení dokáže konečně lásku přijímat i dávat v rovnováze. Stejně tak bude rovnoměrně přijímat a dávat energii, kterou dříve do vztahů dávala jen ona a protějšek bral a bral... a téměř nic jí nevracel. Od teď se ve vztahu nebude cítit vysátá, vyčerpaná a nemilovaná, protože díky své nové schopnosti umět být v souladu se svým otevřeným srdcem, zesílenou intuicí, zdravě nastavenými hranicemi a zdravým rozumem, si už nikdy do svého srdíčka i života nepustí muže, respektive nikoho, kdo by jí jakkoliv ubližoval, ponižoval, manipuloval, nerespektoval..., zkrátka nechoval se tak, jak si tato TOP žena zaslouží.

Teď, když se miluje a žije v harmonii sama se sebou, může přijít vysněný muž s rovněž vyrovnanou energií, který se také bude mít rád a bude si sám sebe vážit. Jen tito dva silní jedinci, vytvoří vědomý a láskyplný vztah, kde nebude láska jen jednostranná, ale kde se v ní budou oba navzájem doslova koupat. A pokud z pravé lásky vznikne miminko., pak si může láskyplnou koupel dopřávat celá rodinka. A to je opravdové štěstí.


Tato žena ušla dlouhou a trnitou cestu, na které se nevzdávala, neboť věřila v dobro. Díky své síle a odhodlanosti, nakonec došla ke své spokojenosti i rozkvětu. A co víc? Uzdravila a opravila nejen své vnitřní ženství, ale i celou rodovou linii žen, které také chtěly lásku a být šťastné, avšak jim se to nepovedlo. Od teď už budou její děti a další potomci rodu, žít šťastný život a naplněné partnerství, které bude očištěné od nezdravých rodových a vztahových vzorců, nechtěně předávaných po generace (matka, babička, prababička...).


"Silné ženy tu nejsou proto, aby byly zraňovány, ale milovány. A nejen ty..."



PŘÍKLAD MUŽE S ŽENSKOU ENERGIÍ:
Muž s převahou ženské energie vyrůstal například s dominantní matkou a nezná model správně fungující rodiny (alkoholismus, násilí, nevěry, otec slaboch a podpantoflák...).

Muž v ženské energii nemá ambice se postavit do role pravého chlapa a není schopný se postavit za ženu jako opravdový muž. Na ženě nechává vše, a to i typicky mužské věci. Plusem pro tohoto muže je záliba v kutilství, zahradničení, vaření apod.

Ve vztahu není aktivní, neplánuje, nedrží kasu, nevyřizuje, je zablokovaný, není schopný vést smysluplnou konverzaci, nevolí správná slova a vůbec neříká, co žena potřebuje slyšet, protože není v citové jednotě a postrádá empatii. Nemá vůdcovské vlohy, nedělá správná rozhodnutí, není schopný se pohnout, bývá nevěrný, nechává se nahánět a dobývat, nemá touhu nic měnit, nehledá řešení, nevěří si, má nízkou sebeúctu, cítí se jako oběť, neví kde je jeho místo, očekává aktivitu od druhých, nechává na ženě i výběr, kam se pojede na dovolenou...



Je urážlivý, ukňouraný, trucovitý, náladový, depresivní, zranitelný, zmatený, naivní, lehkovážný, přecitlivělý nebo naopak chladný, arogantní a bezcitný, protože své city a emoce v sobě potlačuje kvůli zranění z minulosti číst komentář

Často trpí obrovskou závislostí na blízkých osobách, je ovlivnitelný a nechává se snadno zneužívat i využívat = je pro ně loutkou a oslíčkem otřes se. Rád by slyšel pochvalu a dostával ocenění za své snahy, ale dostává se mu spíše kritika, výsměch, urážky, ponižování... Neumí se bránit, dupnout si a být svůj. Přehlíží ubližování a bojí se převzít zodpovědnost za svůj vlastní život.


"Dokud dovolíme, aby nám bylo ubližováno, tak nám bude ubližováno. A proč je nám ubližováno? Protože to dovolíme! My si za to můžeme, ne ti druzí"


Pro pohodlnost v komfortní zóně, připoutanost na majetku - penězích a ze strachu z osamění (neumí být sám), setrvává roky v nevyhovujícím zaměstnání, toxickém - závislostním - karmickém manželství či partnerství, apod. Pokud dojde k rozvodu/rozchodu, má problém se odpoutat, a to i přesto, že mu bylo ubližováno či byl doslova o vše oškubán. Touto připoutaností si blokuje příchod hojnosti i nový a zdravý partnerský vztah (srdce je stále obsazené a energie zatížené negativními vzpomínkami a toxicitou).

Hledá ženy, které se o něj budou starat, a ke kterým by se mohl nastěhovat, neboť nemá své bydlení, případně i auto...

Zkrátka tento muž postrádá vše, co žena v mužské energii potřebuje. Tedy kromě společných zájmů a koníčků, které je mohou spojovat.

Může také vyhledávat jen povrchní a krátkodobé vztahy (sexuální šohaj), protože žije u rodičů, matky, kamaráda či příbuzných, a takto mu to vyhovuje. V těchto vztazích nevztazích se staví do role samostatného a svobodného muže, který si nenechá nikým a ničím sebrat svobodu, a přitom je vězněm v područí své matky, rodičů... případně i bývalé partnerky. Za svobodu mnohdy schovává svou neschopnost otevřít se hlubším vztahům, nesamostatnost, závislosti, obavu z opuštění, dětinskost, srabáctví...



Jednoduše řečeno, pod vlivem rodiny či matky, nemá potřebu vyspět, a z pohodlnosti, je radši malým chlapečkem. Pokud žije s matkou pod jednou střechou, tak se z něj stává dobrácký chlapeček bačkora, který je matkou natolik ovlivněn, že je pro něj nadevše důležitá. Raději matce nahrazuje manžela a přežívá v "pomyslném pohodlí", než by byl ve spokojeném partnerství.


"Komfortní zóna, obavy a strach, zabíjí nás i naše vztahy"


Zapeklitá situace však nastává, když se mamánek seznámí s osudovou ženou (dvojplamen, spřízněná duše...), do které se časem zamiluje. Volání srdce a duše je tak silné, že má obrovskou touhu stát se opravdovým mužem (proto mu osudová žena přišla do života, aby se konečně probudil, vylezl z nicoty, v které skomírá a umírá za živa, začal řešit, konat, uzdravovat vlastní bloky... a tím dozrál do své síly). Je z toho zmatený... Nerozumí tomu, co se to s ním děje... Mám, nemám, nevím... Až si nakonec touhu dospět ve zralého muže, raději zakáže, a jako správný slaboch-mamánek, tuto úžasnou osudovou ženu zbaběle opustí, bez ohledu na její city k němu, které mu upřímně vyznala. Proč to udělal?

    1. Nechce se vzdát svého staromládeneckého stylu života s maminčiným servisem.
    2. Lekne se lásky a citů, které nezná - nikdy nic takového nezažil. Nebo si city zakazuje neboť ženám nedůvěřuje, cítí vůči nim nenávist nebo z nich má strach (číst komentář)
    3. Jako správný sexuální šohaj, šel raději za zábavou a jinou ženou, která neřeší vztahy a ráda si dopřává nezávazný sex, nebo mu skočí na lep kandidátka na zlomené srdce = nezkušená, naivní či důvěřivá žena. (číst komentář)
    4. Kariéra a materialismus je pro něj důležitější, nebo má pocit méněcennosti, že nemá co nabídnout (Duchovní ženu materiální svět nezajímá. Ona potřebuje partnerství založené na lásce nikoliv na hmotě).
    5. O ženě nabyl dojmu, že se zbláznila, když začala hovořit o duchovnu a spřízněných duších, neboť materialisté/egoisté na duchovno nevěří.
    6. Děsí ho, že by ho chtěla vlastnit a bránila mu v jeho zálibách: sport, zábava... (číst komentář)
    7. Lhal, zatajoval, podváděl... Jeho neupřímná hra musela jednou skončit. Například mohla být osudová žena jednou z mnoha možností nebo byl chlapec ženatý či zadaný, tudíž vedl skrytý milenecký vztah a bydlení u maminky byla výmluva (🤔aha, proto jí nikdy nepozval k sobě domů a jezdil / chodil jen on za ní).
    8. Ze strachu a obav se zasekl ve starých, nezdravých a již nefunkčních energiích, které mu nedovolí jít dál za hlasem svého srdce i duše. Stagnovat bude tak dlouho, dokud nepochopí, že jediné co ho vysvobodí, je nelpět na minulosti a vydat se na cestu sebelásky. Jen tak si uzdraví uzavřené srdce, zvědomí vztahové vzorce a špatné programy, včetně případné promiskuity a závislostního chování, které proměňují jeho činnosti i život v peklo, a negativně ovlivňují jeho tělesné, duševní, sociální i duchovní zdraví.
    9. Nechal se ovlivnit okolím, které mu do tohoto spojení zasahovalo negativními názory, výplody závisti a nepřejícnosti. Obava, že by ho neměli rádi, a že by jim ublížil, když si půjde svou cestou za štěstím, byla silnější. Navíc je tu přeci pro ně = musí je poslouchat, sloužit jim a dělat je šťastnými.
    10. až panický strach z toho, co by na to maminka řekla? Hmmm... stejně by mi to nedovolila! (číst komentář)


    "Z vlastní nevědomosti jsme přesvědčení, že zdrojem našeho utrpení jsou ti druzí, nikoliv my sami a naše nevědomé přesvědčení"


    Ukončit vztah může i osudová žena, a to i přes magnetickou přitažlivost ovlivněnou duševní spřízněností. Pokud je tato žena ve své síle, je pod její úroveň nadále udržovat vztah nevztah, ve kterém necítí lásku, city, úctu, upřímnost, náklonnost a snahu o budování pevných základů pro rodinné hnízdečko lásky. Je zklamaná z nevyzrálého chlapečka, z kterého se nevyklubal muž ve své síle, ale totální slaboch a sebestředný ignorant, který nemá ambice cokoliv změnit, nevidí její hodnoty a zarputile odmítá žít šťastný život podle sebe a ne podle druhých. Jediné co mu jde skvěle, je vysávání její čisté a šťavnaté energie, aby jí mohl dát tam, kde z pohodlnosti setrvává, a kdoví kam ještě.

    Osudovou ženu může potkat, i když z obětavosti, pohodlnosti, připoutanosti, vypočítavosti... přežívá v toxickém manželství/partnerství. Scénář je obdobný, jako s matkou. Mám, nemám...

    Zda se dokáže vymanit z ďábelských okovů, aby se mohl stát skutečným Alfa mužem pro Alfa ženu, neví nikdo a ani on. Jisté je však jedno. Aby zvládl tuto osudovou karmickou zkouškou, musí se mít nejdříve rád. Poté si dokáže zharmonizovat energii, nastavovat hranice, dělat správná rozhodnutí, stát si za svým názorem a ocenit hodnoty své i jeho osudové ženy (pochopí, že nejsou všechny ženy stejné).



    Každopádně muž s ženskou energií žije v prázdnotě, z které bezhlavě uniká za pracovními, sportovními a jiným aktivitami, případně i pochybnou zábavou, alkoholem atd. Neumí relaxovat a pořádně si vydýchnout. Děsí ho být šťastný pohodář. Kvůli nevyzrálosti a nerovnováze, jsou jeho energie neklidné, rozlítané, nestálé, nátlakové, promiskuitní, těžké... Tak dlouho utíká sám před sebou a před řešením nezdravých situací, až z toho může vážně onemocnět.

    Tento chlapeček potřebuje spoustu času, než to pochopí a dospěje do Alfa muže k Alfa ženě.

    Pokud je však muž velmi negativní, např. moc pije, je prostitut, lže, bezcitně ubližuje ostatním a celkově je bez morálních hodnot, pak nejspíš nepochopí nikdy.











    Dle autorského zákona 121/2000 Sb., je přísně zakázáno kopírovat a napodobovat mé produkty a prodávat je pod mým jménem a názvem.

    Copyright © 2021 - 2024 INTIMNÍ LAMPIČKY
    Created with Iveta Hájková

    Iveta Hájková

    Dle autorského zákona 121/2000 Sb., je přísně zakázáno kopírovat a napodobovat mé produkty a prodávat je pod mým jménem a názvem.

    Copyright © 2021 - 2024 INTIMNÍ LAMPIČKY
    Created with Iveta Hájková

    Návrat na obsah